Martina Koopman

24.06.14
24-06-2014

Lieve Joke
De mooie kussens aan de kleinkinderen gegeven.
Wat zijn ze er blij mee onze kleinzoon van bijna 4 was zo blij en reageerde met : Wow , wat een mooie kussen; Ook de andere kinderen waren er even beetlje stil van.Een mooi aandenken aan hun geliefde Opa.
Wat de bedsprei betreft die staat geweldig.
Je hebt er weer iets moois van gemaakt.
Ik wens je goede laatste weekjes van je zwangerschap.Geniet er nog maar even van en pas goed op jezelf.

Lieve groet ,Martina

Martina Koopman

28.03.14
28-03-2014

Lieve Joke,
Afgelopen dinsdag op een voor ons zo emotionele dag kwam jij de dekens brengen.
Voor onze dochter een en een voor mijzelf.
Ze zijn prachtig geworden en ik had het niet beter kunnen kiezen dan ze door jou te laten maken

Alle wensen die ik had heb je vervuld en ik zie ook dat ze met liefde zijn gemaakt.
Je bent een bijzondere vrouw.

Het zat al een poosje in mijn hoofd en had jou site al verschillende malen bekeken.
Door een bijzondere ontmoeting die ik met je had wist ik het zeker. Ik kan deze opdracht in vol vertrouwen aan Joke geven.

Veel dank voor het moois wat je van de kleding van Harry hebt gemaakt.

Lieve groetjes Martina

vader Bart

30.12.13
lieve dochter,
Telkens weer ben ik verrast en verbaasd over jouw manier van creëren. Het raakt me en ik kan me heel goed voorstellen dat je een onvergetelijke bijdrage leverde aan hen die deze dekens en andere creaties reeds door jou hebben laten maken. Een extra stimulans is beslist overbodig, gezien jouw innemende enthousiasme waarmee je dit kostbare werk uitvoert. Je was al een parel maar ook door dit mooie werk worden er telkens nieuwe facetjes bijgeslepen......
Deze rijkdom is commercieel niet te evenaren. Jouw cliënten ervaren dat als geen ander. Groei zo verder!
Een dikke knuffel van mij.

Tilly

26.12.13
Lieve Joke,
Hoe spannend was het gisteravond om de "ik mis je zo deken" aan mijn kleinzoon te geven, die zijn allerliefste dappere mamma vijf jaar geleden heeft moeten laten gaan.
En......hij is er zo blij mee en ook emotioneel. Hij herkent de lapjes uit de kleding van mamma en het idee om zijn eigen te klein geworden kledingstukken die niet weggegeven mochten worden want die had mamma voor hem gekocht, eveneens te verwerken in het midden van de deken - hij is immers voortgekomen uit mamma- is zo mooi geworden en echt een schot in de roos. Stukjes uit zijn judo pak, toen mamma altijd aanwezig was bij training en wedstrijden, maar ook t-shirts, met 2x de cijfers 36, de leeftijd waarop mamma hem moest achterlaten na haar moedig gestreden strijd.
Ik ben er zeker van dat deze prachtig gemaakte deken hem heel vaak de liefdevolle warmte van mamma zal laten voelen en hem hopelijk ook troost zal bieden.
Ik bewonder je inzet en handvaardigheid.
Pas wel ook goed op jezelf nu er opnieuw gezinsuitbreiding op komst is.
Lieve groet van een dankbare oma.

Wilma de Klerk

07.12.13
In 2007 is onze lieve zoon en broer Pim overleden. Zijn kleding hebben wij altijd bewaard. We konden het gewoon niet over ons hart verkrijgen om het weg te doen. Nu was de tijd blijkbaar rijp om er iets mee te gaan doen. Na wat zoeken op internet kwam ik op de mooie site van Dekens van Johanna terecht. De site en de manier waarop Joke over de dekens schreef en de foto's spraken mij gelijk aan dus heb ik een afspraak gemaakt. Samen met mijn zus zijn wij op een warme dag in juni bij Joke aan de keukentafel terecht gekomen. Op ons gemak konden we vertellen over Pim en het verdriet en gemis na zijn overlijden. Eén voor één werden alle kledingstukken bekeken en besproken wat er gebruikt zou kunnen worden. We hadden er toen al alle vertrouwen in dat het mooi zou worden. Af en toe stuurde Joke wat foto's via de whatsapp. In november, op een gure regenachtige dag, was het zover en konden we de deken op gaan halen. Het was een mooi moment toen we de deken in het echt konden bewonderen. Hij is schitterend geworden, helemaal Pim. Overal herkennen we hem in en op koude winteravonden kunnen we hem om ons heen doen. De rode ballon en het hartje, gemaakt van een strikje van de knuffel waar Pim altijd mee kroelde, maken de deken helemaal af.
Lieve Joke, nogmaals heel veel dank voor de prachtige deken. Het is voor ons een bijzonder troostvol aandenken.

Dorothe de Jong

17.10.13
Leuk om te zien dat er meer mensen zijn met dit idee. Mijn moeder is in 2007 overleden en van haar kleding heb ik destijds voor alle drie mijn kinderen een herinneringsdeken gemaakt.Mijn moeder was een echte Sinterklaasgek en de jongens hebben de deken dan ook op 5 dec. gekregen op de eerste Sintavond zonder Oma. Ze waren destijds 16,14 en 11 jaar en hebben met tranen in de ogen het bijbehorende gedicht gelezen. Ik kan je vertellen dat ze er heel blij verrast mee waren.Ik heb er bijna een jaar de tijd voor nodig gehad omdat het heel emotioneel was om met die kleding bezig te zijn,ook omdat ik regelmatig in zakken van vesten, jassen etc weer persoonlijke spulletjes tegenkwam... Echt een aanrader om dit te maken of laten maken, veel mensen die dit van mij horen vertellen dat ze spijt hebben dat de kleding van hun overleden dierbare weg is gedaan !

Succes met je missie !

Marja Strijbis

02.09.13
Hallo Joke,

Voor onze dochter Maaike heb jij een prachtige " Waar blijft de tijd deken" gemaakt. Ze kreeg deze deken afgelopen vrijdag toen ze trouwde met Michel. De deken is prachtig geworden.
De deken is gemaakt van haar babykleertjes en van kleding die ze later droeg zoals een Spice giro's t-shirt en de zwartepieten pakken. De deken heeft veel roze kleurtjes en het is dan ook een echt meidendeken geworden. De achterkant van de deken heb je prima uitgekozen, hele schattige gekleurde stof. Dit past er zo mooi bij. Gelukkig vond onze dochter het heel mooi en ze is er heel erg blij mee.de kleding heeft nu een bestemming gekregen en ligt niet meer op zolder weggestopt in een doos. Maar het is nu een mooie leuke deken geworden die ze in huis een leuk plekje kan geven. De kleertjes die verwerkt zijn in de deken heb ik van tevoren op de foto gezet en dit fotoboekje heb ik erbij gedaan. Zodat ze altijd kan zien hoe het jurkje of broekje er uit zag. Ik ben heel erg blij dat ik het heb laten maken door Joke.
Joke, je bent er heel voorzichtig mee om gegaan en leefde je in.
Want je geeft toch iets heel waardevols weg, voor mij dan.
Het was best emotioneel toen ik de deken zag, zo mooi! Joke, bedankt de deken is helemaal top!

Arie L. Breure

29.05.13
Hallo Joke,
In aanvulling op de deken van Adrianne en de tasjes voor Issy en Kiki heb ik nu ook zelf een herinneringsdeken. Een heel mooi aandenken. Van de meeste stukken herinner ik me de jurk, het jasje, de broek waar het uit komt en bij welke gelegenheden Maaike die droeg. Er zitten een paar onderdelen in van kledingstukken waar ik destijds heel erg aan gehecht was; kledingstukken die Maaike heel goed stonden. Mooi om zo'n herinnering door je hoofd te laten gaan.
En zoals ik je al vertelde zijn Issy en Kiki heel verguld met hun tasjes.
Een schot in de roos.
Veel succes met je boeiende werk
Lieve groet,
Arie

Nathalie Voortman

27.02.13
Lieve Joke,

Op de een of andere manier wil je na het afscheid van een dierbare zo lang mogelijk doen over iets, iets uitstellen of datgene juist niet afmaken. Want dan is het zo definitief… “dat is dan ook weer klaar”… zo ook met het schrijven van dit stukje. Want dan is dat gedeelte ook weer afgesloten.

Na het plotselinge overlijden van onze moeder komt, na het afscheid en de praktische zaken die ‘heerlijk’ in een roes geregeld worden, het verkoopklaar maken van haar huis. Alles verdelen onder haar broers en zussen, vrienden en vriendinnen. Iedereen een aandenken. Ook de kledingkast komt aan de beurt. Haar kleding is toch het meest persoonlijke van alles. Herinneringen komen per kledingstuk weer naar boven, aan alles kleeft een beeld, een kleurrijk beeld… want zo was onze moeder.

In plaats van wegdoen of weggeven, was het dan ook zo veel gemakkelijker om haar kleding in te pakken in een koffer en naar jou af te reizen naar Broek op Langedijk. Na een fijn en warm gesprek bij jou aan je keukentafel, voelde het heel goed om de koffer met mama’s kledingstukken bij je achter te laten; vertrouwd maar ook in de wetenschap dat er twee prachtige kleurrijke herinneringsdeken worden gemaakt: een voor mijn broer en een voor mij. Het gehele proces werd ik door je op de hoogte gehouden met fotootjes en updates.

De dag dat de dekens klaar waren - een paar dagen voor kerst 2012 – was ik ontroerd, verrast en vooral erg opgelucht mijn moeder te herkennen in de dekens. Van galajurk tot sarong, van schotse rok tot glitterbroek… Alles was herkenbaar en vertrouwd. Zelfs het enige kledingstuk dat bewaard was gebleven van onze zus (zij was een jaar eerder overleden) -een wollen vest waar onze moeder troost in vond- heb je subtiel kunnen verwerken in de dekens.

Mijn broer was zeer onder de indruk van de deken die ik hem als kerstcadeau heb gegeven. De deken geeft hem een stukje thuis elke keer als hij na een wereldtour van maanden weer naar huis terugkeert.

Lieve Joke, met jouw oog voor detail en kwaliteit maar bovenal jouw zorgvuldige aandacht heb je de kledingstukken weten om te toveren tot een deken voor en van het leven. Ook namens mijn broer wil ik je bedanken voor alles. Je bent bijzonder!

Veel liefs, ook voor je prachtige gezin,
Nathalie

wilma salari 30-1-2013

30.01.13
lieve Joke
Wat ben ik blij dat ik jou gekozen heb voor het maken van de prachtige dekens voor mij zonen Lorenzo,Richard en Julian .Bij de eerste ontmoeting voelde ik de liefde die je voor de mensen voelt ,waar jij de dekens voor maakt en dat was voor mij ook een warme deken .Joke mijn jongens zij erg blij met hun deken en kruipen er elke dag in ,het was voor mij erg moeiljik om afstand te doen van de kleding van mijn man ,maar als ik nu zie wat een troost dat geeft ben ik erg blij dat ik de stap heb genomen om jou op te zoeken .Joke heel erg bedankt en ik weet zeker dat jij nog heel veel mensen blij zal maken met die mooie dekens .
dank je wel

Adrianne

03.12.12
Lieve Joke,
Letterlijk een warme herinnering, een glimlach. Een leven verbeeld in stukjes kleding. En wat een plezier als die meiden straks iedere dag op stap kunnen met hun 'oma-tas'.
Dank je wel!

judith joep en pien de wijs

09.11.12
lieve joke,
wij zijn heel blij met onze prachtige kussens van de kleding van onze papa en mijn man.
de kussens worden lekker geknuffeld.
bedankt voor al je inzet en het prachtige resultaat.
hele dikke knuf, van joep pien en judith.

Gees de Groot-Veldhuis

21.09.12
Hallo Joke.
Via lief langedijk je site gevonden. Wist al dat je met dekens bezig bent, heel mooi om zoiets te doen. Heel veel succes er mee. Dat je veel mensen blij kan maken met zoiets mooi,s

Joke Stam

21.08.12
Lieve Joke,

Een deken vol herinneringen, dat is het echt geworden. De kleding van mijn overleden man verwerkt in een mooi geheel. Zijn trouwjasje met stropdas, de zomerhemdjes die hij op onze vakanties aan had,de kontzak van zijn spijkerbroek waar zijn portomonee altijd in zat en nog heel veel meer mooie herinneringen. Ook mijn 2 jongens vinden de deken heel bijzonder.
Heel erg bedankt hiervoor en nog veel succes met je mooie werk. liefs Joke

Hans Insing

14.05.12
Lieve Joke,
Het is nu ruim anderhalf jaar geleden dat ik Michelle verloor. Een onvoorstelbaar moeilijke periode met veel verdriet. Maar toch probeer je er samen met je dochter het beste er van te maken en ook denk je na over blijvende herinneringen die niet alleen voor mij maar nog meer belangrijk zijn om over te brengen aan Esmée. Zij is immers nog maar 2 jaar oud.
Een volle kast kleding is tevens een kast vol dierbare herinneringen en dus iets waar je heel moeilijk afstand van kunt doen. Opruimen geschiedt in fasen en op een gegeven moment (in mijn geval) ga je toch definitief afstand doen van haar kleding… En wat is er dan mooier om de meest dierbare kleding te laten verwerken in een deken! Voor mij een enorme “middenweg” om op deze wijze voor altijd, toch nog kleding in bezit te hebben waaraan je kunt voelen, ruiken en herinneringen met de kleine meid ophalen.
Joke onwijs bedankt voor dit dierbare levenswerk. Wij zijn er onwijs blij mee en wensen jou veel succes!!

Groetjes Hans

Nicole Bakkum

06.05.12
Lieve Joke,

Het resultaat van de kussensloop gemaakt van Michelle haar kleding is boven verwachting. Een kussen om voor altijd te koesteren. Ik kan niet met genoeg woorden beschrijven hoe dankbaar ik ben voor wat je voor mij hebt gedaan. Joke, als je er een foto van hebt gemaakt mag je die gebruiken voor je site. Ik zou iedereen die ook iets tastbaars wil hebben dit willen aanraden. Een geweldig mooi idee om een kussensloop te laten maken!

Lieve groetjes Nicole

Nicole Bakkum

02.11.11
Overigens leuk artikel in de Koerier. Foto is ook goed gelukt! Ik heb al gezien wat je allemaal kunt maken en dat is geweldig. Veel succes.

Nicole Bakkum

02.11.11
Lieve Joke,

Bedankt voor je kaart ivm Wende. Ik heb Wilma wat foto's gezonden. Misschien heb je een prive mailadres dan kunnen we zo contact houden als je dat leuk vindt. Mijne is nicolebakkum@hotmail.com. Alles gaat verder goed hier. Ik wil graag een keer dat kussen bij je langs brengen dan neem ik ws Wende en Milan even mee. Dan kun je die ook eens zien. Kus Nicole

Mart Bleeker

20.09.11
Hoi Joke,is de kermis alweer uit het hoofd?was
ff gezellig!
Zeg een mooie site heb je
echt heel apart.Ik wens je
er heel veel succes mee!

Gr Mart Bleeker.

Renée Lucas

02.09.11
Wat een schitterend idee. Ik zag de folder tijdens de vrijwilligersvergadering in het hospice te Alkmaar en hoop dat het aan veel mensen troost zal kunnen bieden.
Veel succes!

Anke Troost

06.08.11
Dag Joke , een mooie web-site,een mooi idee,hopelijke kunnen we elkaar hierin vinden.Liefs"Engeltjes van Troost "Anke

Tessa B

24.06.11
Dag Joke, goed idee zeg! Ik neem gauw contact met je op.

thijs

20.01.11
ha zussie
eindelijk even gekeken, heel erg mooi. Goede kleuren, mooi lettertype, en een waardevol idee. Al zou je met deze gedachte maar een deken verkopen dan kun je je al gelukkig prijzen. ga door popje.
groet je broer thijs

merel

02.01.11
Hoi Joke, wat een prachtige site. En die droom, die komt er wel hoor! Groetjes Merel

Mies

29.12.10
even testen.... x

Marloes

02.12.10
He Joke,
Ik zei het gister al, de site is prachtig. Het idee erachter zeker! Veel geluk!
Kus je schone zus

jokeschuurman@hotmail.com

01.12.10
hoi joke,t.teuny gaf mij jouw site.Wat bijzonder mooi allemaal.Veel ,,warme,,creativiteit toegewenst in deze enne....volgens mij ligt er bij oma ook nog wel wat!gr.t.JokeS.

Renate en Ron Leering

24.11.10
Hoi Joke,

Wat een geweldig mooi idee, dit heb je heel goed opgezet. Wij wensen je heel veel succes met je bijzondere inspiratie.

Groetjes Ron en Renate

Astrid

24.11.10
Hele mooie, duidelijke en warme website. Wat ben je toch een lekker sociaal en warm mens! Weet zeker dat je een heleboel mensen blij gaat maken met je creativiteit!

lia van der oord

24.11.10
Hoi Joke

Je plannen had ik al vernomen maar de uitwerking ervan is geweldig. Mooie website.

Liefs Lia

Jolein Vlaar

24.11.10
Wat is het mooi geworden, Joke!! Heel veel succes!
liefs Jolein

miranda groen

23.11.10
hoi Joke, bij toeval op je site terecht gekomen en wat een ontzettend mooi idee.....ik hoop dat je er heel veel succes mee krijgt en ik hou het in mijn achterhoofd.....lieve gr miranda Leegwater

Adinde

22.11.10
Joke, wat gaaf. Je website zit goed in elkaar en je kunt zien dat er veel tijd en aandacht aan is besteed.
Dit is echt jouw ding!
Super hoor..ben trots op je girl.
gr Adint

Nynke

22.11.10
Joke,
Geweldig en mooi hoe je je creativiteit op deze "waardevolle" manier uit! Liefs Nynke

Timo

22.11.10
Joke,
"You need more movement..", maar nu even niet. Ziet er goed uit, duidelijk, overzichtelijk en het aller belangrijkste voor succes: iets waar over is nagedacht. Gaat helemaal lukken! gr Toni

Eva v Dijk

21.11.10
Ziet er tof uit zeg! Super leuk dat je dit doet. Veel succes en plezier ermee!
Gr. Eva (je nichtje - tja je hebt er zooveel ;-) )

Annemiek van Etten

21.11.10
Wauw zeg , wat een gaaf idee en een mooie site hoor . heel veel succes ...
Groetjes van Miek

Judith Leegwater

21.11.10
Hoi Joke, wat een mooie site! Succes hoor met alles.
groetjes Judith

Bart Kopmels

20.11.10
Leuke website Joke, ziet er goed uit. Gr. Bart

Pauline

20.11.10
Hi lieve schoonzus!

Wat een mooie site Jo!!! Trots op jou, je doet het maar weer ;-)
Dikke x en succes

Maaike

20.11.10
Wat een super mooie site en een geweldig idee! Heel veel succes!

x Maaike

Marielle

20.11.10
Ja, dit ben jij!!
Zeer integer, liefdevol en al het goede van de mens!
Jook, heel veel succes!

Kus van Marielle

Rowena

20.11.10
Hey Joke,

Wat een mooie site. Super..
Veel succes.

t.Teuny

20.11.10
ziet er erg leuk en mooi uit Joke...succes

Danielle

20.11.10
Hey Joke
Wat een onwijs mooi idee.
En je site ziet er top uit.
Heel veel succes!!!!
Kus Daan

Silvana Timmerman

20.11.10
Een heel erg leuk idee!
succes ermee.
gr silvana

Ellen

20.11.10
Fantastisch Joke, Wat een mooie site! Veel succes!
Liefs Ellen

Marjolijn

20.11.10
Wauw!! Wat ziet het er goed uit! Erg mooi gedaan. Heel veel succes :-)!
Liefs, Marjolijn

Vanessa

20.11.10
Wow Joke, ziet er prachtig uit! Heel veel succes ermee!
Groetjes, Vanessa

Karen

20.11.10
Hi Jo, wat een prachtige site. Hoop dat het een groot succes gaat worden. Aan je enthousiasme zal het niet liggen!
Dikke kus Karen

Elise

20.11.10
Ziet er goed uit zuss!
:-)

Dimitri

20.11.10
Prachtige site! Geeft mooi weer wat je allemaal doet en met hoeveel toewijding je werkt.
Veel succes Dimitri

Judith

19.11.10
Hey Joke!
Je liet mij vanmorgen je site zien, ben net toch nog even gaan kijken. Ziet er mooi uit!! Knap hoor :)
Groetjes Judith

Mies

17.11.10
Mooi Joke! Ziet er echt goed uit! Ben trots op je!

Dikke kus Mies

Wilma

16.11.10
Lieve Joke,
Een prachtig begin!Ik hoop dat veel mensen de weg naar jou en je dekens zullen vinden, gelukwensen van Wilma

gijsje drost

16.11.10
tziet er prachtig uit, heel veel succes gewenst van je moeder!

gijsje drost

16.11.10
tziet er prachtig uit, heel veel succes gewenst van je moeder!

Saskia

16.11.10
Joke, de website is prachtig geworden!