De deken is doorgaans 1.40 bij 2.00 meter en wordt van binnen gevoerd met fiberfill. De deken wordt opgebouwd uit lapjes, waarvan u de maten zelf kunt bepalen. U kunt kiezen uit lapjes van 10 bij 10 cm, 20 bij 20 cm of een combinatie van deze twee.

U kunt ervoor kiezen om de voorzijde van de deken met lapjes te bewerken en de achterkant neutraal te houden. Natuurlijk is het ook mogelijk de deken aan beide kanten van lapjes te voorzien. De deken wordt afgewerkt met een rand stof van ongeveer 2.5cm.

U kunt behalve kleding ook een favoriet kussensloop of dekbedovertrek laten verwerken in de deken. Ook is het mogelijk om bijzondere details te verwerken zoals bijvoorbeeld een rijtje knopen van een favoriet overhemd, broekzak van een jeans, een logo, stropdas of strik.

Het kan zijn dat u niet voldoende kleding heeft om de deken te "vullen". Ik zal dan de deken aanvullen met een katoenen stof, waarvan u de kleur bepaalt. Dat is veelal de favoriete kleur(en) van de persoon van wie de kleding was, of uw eigen persoonlijke voorkeur.

Natuurlijk hangt de prijs van de deken af van uw wensen. De basisprijs voor iedere deken is tussen de € 500,- en € 700,-.